Nastavlja se sa obeležavanjem Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom na Zvezdari

0
269

Gradska opština Zvezdara nastavlja obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom kroz radionice i tribinu koje će biti održane u četvrtak, 3. decembra od 11 do 14 sati u prostorijama Udruženja za pomoć MNRO Zvezdara, ul. Krfska 7 (ulaz iz Mariborske ulice).

U periodu od 11 do 12 sati biće održana prezentacija opreme kupljene uz pomoć Grada Beograda – Sekretarijata za socijalnu zaštitu, GO Zvezdara i drugih donatora, kao i manufakturne izrade upotrebnih i ukrasnih predmeta sa tehnikom sito štampe – šolja, bedževa, torbi, … čime se značajno osnažuje socijalno preduzetništvo i tradicija socijalnih kooperativa na opštini Zvezdara.

Gosti će moći aktivno da učestvuju u izradi predmeta po  izboru i saznaju više o primeni ove tehnike, a u narednom periodu, deca i mladi sa svojim roditeljima i radioničarima, nastaviće sa aktivnostima izrade navedenih predmeta za svoje i potrebe firmi kojima su potrebni korporativni pokloni.

Udruženje MNRO Zvezdara je i u prethodnom periodu bilo prepoznatljivo po svom manufakturnom programu i izradi unikatnih novogodišnjih čestitki, magneta, nakita i raznih ukrasnih predmeta, a uvođenjem sito štampe značajno će unaprediti svoje manufakturne kapacitete.

U periodu od 12 do 14 sati biće održana tribina pod nazivom ” Mreža postojeće podrške i pomoći osobama sa invaliditetom na Zvezdari – šta imamo i šta nam nedostaje ” sa učešćem predstavnika GO Zvezdara , DZ Zvezdara , Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu- Odeljenje Zvezdara , civilnog sektora i zainteresovanih pojedinaca i porodica .

Tribinu organizuju GO Zvezdara- Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom i Udruženje  Zvezdara. Moderator skupa je Radmila Urošević , pomoćnik šefa Odeljenja za društvene delatnosti .

Ulaz je slobodan .