Da li policajci rade za novine ili novine za policiju?

0
208

Bezbednosnu procenu po kojoj MUP odlučuje da nekom dodeli obezbeđenje prave BIA i MUP i nema nekakve veze sa korisnikom tog obezbeđenja. Atmosfera koju tabloidi oduvek proizvode, praveći od policijskog obezbeđenja nečiji hir ili luksuz, govori ili o neupućenosti ili verovatnije o nekim skrivenim namerama. Kada novine to rade zajedno sa policijom, onda stvar postane zabrinjavajuća.

Ni danas nije sasvim jasno zašto je policija juče, sa dva džipa, iz suprotne trake, prelazeći preko pešačkog ostrva, pred policijskom kamerom, presrela vozilo predsednika LDP-a koje se kretalo levom trakom na Brankovom mostu, brzinom od 40 kilometara na sat. Policajci koji su to uradili su rekli da je došlo do greške, izvinili se i otišli. Ipak, po starom običaju bezbednosnog podzemlja, cela stvar je završila na naslovnoj strani tabloida, sa pompeznim i naravno pogrešnim navodima.

Istine radi, dobro bi bilo da MUP objavi zašto predsednik LDP-a ima obezbeđenje, dobro bi bilo da se zna da je automobil kojim se vozi zaveden u sistemu MUP-a, da o upotrebi zvučne i svetlosne signalizacije ne odlučuje on nego ljudi kojima je to posao. Dobro bi bilo da se objave snimci događaja na kojima se vidi kako se kretalo vozilo u kojem se on nalazio i u kojem je pored njega bio i jedan pripadnik MUP-a. Važno bi bilo da znamo da li su u jučerašnjoj besmislenoj akciji policajci radili za novine ili novine za policiju.