Interaktivno predavanje za roditelje u Opštini Zvezdara

0
212

Prvi sastanak predstavnika saveta roditelja zvezdarskih osnovnih isrednjih škola, Predškolske ustanove Zvezdara i GO Zvezdara biće održan u utorak, 29. septembra 2015. godine, u 18 sati, u Velikoj sali Gradske opštine Zvezdara, BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 77.

Tema sastanka je dogovor u vezi sa organizacijom i planom rada opštinskog Saveta roditelja u tekućoj školskoj godini i upoznavanje roditelja sa aktivnostima koje su predviđene za realizaciju u školama i vrtićima u toku 2015. i 2016. godine.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Centra za edukaciju “Adijafora”, koji će održati i interaktivno predavanje o kockanju i zamkama interneta i upoznati roditelje sa potencijalnim opasnostima.

Igranje internet igrica je pojava koja se širi epidemijskim razmerama. Mladi širom sveta se udružuju, organizuju u grupe, razvijaju strategije, igraju po celu noć zbog različitih vremenskih zona, zanemaruju školovanje, porodične i društvene obaveze. U stanju su danima da budu pored računara, odustanu od sporta i prijatelja. Istraživanja pokazuju da je veoma mali korak od igrica do ozbiljne kocke, a internet sve više nudi mogućnosti za kockanje.

Stručnjaci Centra za edukaciju “Adijafora”, koji blisko sarađuju i oslanjaju se na istraživanja Instituta za javno zdravlje “Batut”, Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Inistituta za mentalno zdravlje, preporuke EU u oblasti zaštite i sprečavanja maloletnika u igranju internet igara na sreću, će upoznati roditelje sa fiziološkim procesima u organizmu tokom igranja igrica i klađenja, sa pokazateljima moguće zavisnosti i uputiti ih kako da utiču na mlade da razumno koriste računar.

Predavanju Gradskoj opštini Zvezdara mogu da prisustvuju i drugi zainteresovani građani.