LDP će, kao odgovorna partija, podržati produženje sporazuma sa Azerbejdžanom, ali imamo ozbiljne zamerke

0
276

Nataša Mićić, predsednica Političkog saveta i narodna poslanica u Skupštini Srbije, u nastavku Druge sednice Drugog redovnog zasedanja NSRS govorila je o Zakonu o potvrđivanju sporazuma o izmenama i dopunama sporazuma o zajmu između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan.
Pogledaj

Vlada na unutrašnjem planu ima dva najvažnija zadatka. Jedan se tiče izgradnje institucija, jer je to jedini garant sigurnosti i ostvarivanja sloboda u ovoj zemlji. Drugi jeste izgradnja infrastrukture kao jedne od neuralgičnih tačaka Srbije. Svi smo svesni činjenice da je naša infrastruktura u veoma lošem stanju. Svetski ekonomski forum je najlošije ocenio Srbiju po kvalitetu i raspoloživosti transportne infrastrukture i tu zauzimamo 118. mesto, ispod svih zemalja u Evropi, čak i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza. Gustina puteva, koja danas iznosi 6,2 km na hiljadu stavnovnika, je duplo manja od evropskog proseka.

Važno je produžiti dejstvo ovog ugovora. Kao odgovorna partija podržaćemo produženje ugovora, ali imamo ozbiljne zamerke. Vlada se vrlo neodgovorno i vrlo neozbiljno ponašala povodom ovog pitanja. Apsurd je da zapadna Srbija učestvuje sa 33% u izvozu (2014), a zapravo se toliko sporo i neodgovorno pristupa nekim osnovnim pitanjima kao što je pitanje izgradnje infrastrukture. Vlada se neozbiljno ponašala i u samoj realizaciji sporazuma, niko nam nije objasnio zašto se kasni sa realizacijom. Tu nema opravdanja, mogli smo u avgustu, kad je izabraana vlada, da potvrdimo ovaj sporazum.

Deo izbornih obećanja premijera 2014. godine bio je da ćemo do kraja 2016. imati put Beograd-Zlatibor; pre par meseci je izjavio da će se od Beograda do Zlatibora stizati za sat i po vremena. To je i neozbiljna i opasna izjava.

Kada uzmemo u obzir da deonica Ljig-Preljina iznosi 40,3 km, da je prošlo četiri i po godine, da su probijeni rokovi, i ako tu računicu primenimo na obećanu deonicu Beograd-Požega, koja iznosi 160 km, ako nastavimo tom brzinom, tim tempom, ta deonica će biti završena tek za 16-17 godina. Bojim se da će čak i realizacija „Beograda na vodi“, koja je planirana za 30 godina, možda biti pre završena nego Jadranski put.

Postavlja se pitanje odgovornosti ministarke Zorane Mihajlović, jer je izjavila nešto što je potpuno nesuvislo, da do februara nije bilo stručnog nadzora nad deonicom Koridora 11 od Ljiga do Preljine. To je vrlo neozbiljna izjava, uzimajući u obzir da član 153. Zakona o planiranju i izgradnji kaže da stručni nadzor obezbeđuje investitor, a to je Vlada Republike Srbije, odnosno Koridori Srbije. Isti zakon propisuje da je republički inspektor za građevinu dužan da obustavi postupak ukoliko nije obezbeđen stručni nadzor.

Zašto ministarka nije prozvala glavnog izvođača, a ne da se prozivaju podizvođači, stare mašine, nove mašine… Sve je to vrlo neozbiljno.

LDP će, ipak, uzimajući u obzir da se radi o veoma važnom pitanju, podržati ovaj sporazum. Potrebna nam je bolja infrastruktura, ali bih volela da ubuduće vlada vodi računa, da ne preteruje sa glamuroznim, pompeznim obećanjima, a da onda budemo dovedeni u situaciju da kasnimo sa realizacijom sporazuma, da sad vlada ne može da povuče preostalih 26 miliona evra koje joj stoje na raspolaganju, i da tako delujemo neozbiljno prema Vladi Azerbejdžana, a i kao zemlja dobijamo jedan veliki minus i za neke buduće radove i za sklapanje nekih budućih ugovora.

[ZAKON O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O IZMENAMA I DOPUNAMA SPORAZUMA O ZAJMU IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE KAO ZAJMOPRIMCA I VLADE REPUBLIKE AZERBEJDŽAN KAO ZAJMODAVCA ZA FINANSIRANJE IZGRADNJE DEONICA LJIG-BOLJKOVCI, BOLJKOVCI-TAKOVO I TAKOVO-PRELJINA AUTOPUTA E-763 U REPUBLICI SRBIJI OD 2. FEBRUARA 2012. GODINE]