Napadnut član Saveta za ljudska prava LDP

0
234

Danas je u Beogradu napadnut član Saveta za ljudska prava Liberalno demokratske partije i potpredsednik “LGBT Srbija” Marko Milovanović.

Marko je napadnut od strane maloletnog L. V. koji je već ranije učestvovao u incidentima i homofobičnim napadima na Marka i njegovog partnera, zajedno sa svojim ocem Vladimirom V. Protiv njih dvojice biće podneta privatna tužba zbog uvreda, organizovanja fizičkog napada, pretnji, govora mržnje, navođenja na krivično delo, kleveti, nanošenja duševnog bola i biće zatražena sudska zabrana prilaska.

Pomenuti Vladimir V. je inače sveštenik, što ovakve incidente čini još tragičnijim. Umesto da širi ljubav, uči svoju decu poštovanju i brizi o drugima, on se svesno ograđuje od hrišćanskih vrednosti za koje se očigledno samo deklarativno zalaže i uporno nastavlja da širi mržnju, time doprinoseći kulturi nasilja.

Savet za ljudska prava, čiji su članovi i ranije bili napadani od strane raznih desničarskih organizacija zbog svog zalaganja za poštovanje ljudskih prava, oštro osuđuje svaki vid nasilja i ovom prilikom najavljuje radikalnu borbu protiv istih, svim legalnim sredstvima.