Nasilje im neće proći kao što nije prošlo ni devedesetih

0
176

Najoštrije osuđujemo brutalni napad na članove i aktiviste Lige socijaldemokrata Vojvodine i zahtevamo od nadležnih državnih organa da što pre procesuiraju nasilnike. Nećemo dozvoliti da se divljanje aktivista SPS-a u Novom Sadu, kojeg je čitava javnost u Srbiji bila svedok, a koje sutra mogu ponoviti batinaši SNS-a ili neke druge stranke čiji je cilj samo gola vlast, pretvori u konstantu ovog izbornog procesa.

Brutalno nasilje nad članovima Lige socijaldemokrata Vojvodine samo je još jedan primer toga u kojoj meri vlast u Srbiji danas poštuje demokratske principe kao što su vladavina prava i pravo na slobodu izražavanja, ali i slobodne izbore koji su ključni uslov za postojanje demokratije.

Kampanja u kojoj se nalazimo mora sadržati debatu koja podrazumeva sučeljavanje izbornih programa stranaka i demokratsku raspravu oko puta kojim zemlja treba da se kreće. Zbog toga poručujemo svima onima koji pokušavaju da nedemokratskim sredstvima menjaju volju birača i prisvajaju prava koja im po zakonu ne pripadaju, da odustanu od toga, jer im neće proći kao što im nije prošlo ni devedesetih.