Nebojša Sinadinović i Brankica Milovanović potpisali ugovore o stipendiranju

0
241

Dekan Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment Petar Jovanović, potpisao je danas, 17. septembra, ugovore o stipendiranju sa stipendistima Nebojšom Sinadinovićem i Brankicom Milovanović sa Zvezdare, koji su izabrani na konkursu Gradske opštine Zvezdara.

U ime GO Zvezdara događaju su prisustvovali Zoran Vuletić, zamenik predsednika opštine, Lazo Šegan, član Veća GO Zvezdara i Slavica Brđović, šefica Odseka za informisanje.

Konkurs je sproveden na osnovu Sporazuma o saradnji između Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment i GO Zvezdara, sa željom da se da podrška mladim ljudima sa invaliditetom za lakše i brže obrazovanje, a kasnije i zapošljavanje.

Po potpisivanju ugovora dekan Petar Jovanović je rekao da je u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara nastala ideja da se pomogne osobama sa invaliditetom. Opština Zvezdara se tome svesrdno odazvala i odabrala, zajedno sa Fakultetom, po određenim kriterijumima dve osobe sa telesnim invaliditetom sa kojima se danas potpisuju ugovori o stipendiranju koji treba da im omoguće da lakše studiraju. On je izrazio nadu da će studenti koji danas dobijaju stipendije, sa znanjem koje dobiju na Fakultetu moći da se lako zaposle u privredi ili administraciji.

Zoran Vuletić, zamenik predsednika GO Zvezdara je pozdravio prisutne i zahvalio Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment, dekanu i profesorima, jer su prepoznali aktivnosti Opštine i podržali ih kroz ove dve stipendije. Naglasio je da je Opština Zvezdara postala prepoznatljiva po odnosu prema ososbama sa invaliditetom, pa je zadovoljstvo učestvovati i u današnjem događaju. Na kraju Zoran Vuletić je izrazio nadu da će stipendisti Brankica i Nebojša na najbolji način iskoristiti šansu koju su dobili potpisivanjem ugovora o stipendiranju.

Nebojša Sinadinović je rekao da je za ovaj konkurs saznao preko interneta i prijavio se. On je izrazio zadovoljstvo što je dobio stipendiju jer je Fakultet za projektni i inovacioni menadžment jako dobar i na njemu će naučiti puno.

Brankica Milovanović se takođe zahvalila i kazala da je i ona o konkursu pročitala na sajtu Opštine, da će joj stipendija mnogo značiti jer će, zahvaljujući njoj, moći da piše projekte u budućnosti.