Predsednik Tomislav Nikolić drugi dan zaredom iz Rusije šalje poruke koje komplikuju naš odnos sa Evropskom unijom, koje se bitno razlikuju od poruka koje smo čuli u utorak posle sednice Vlade Srbije. Očigledno ohrabren podrškom koju je dobio u Rusiji, pokušava da na svaki način prekine pregovore sa Prištinom, a sve zbog svog osnovnog cilja, da Srbija obustavi svoje pristupanje Evropskoj uniji. Taj njegov cilj je vidljiviji kako se približavaju predsednički izbori, i svoj lični interes sve više stavlja iznad interesa Srbije, što pokazuje ponavljanjem neistina da se Srbija nalazi pred nepostojećim ultimatumom.

Tomislav Nikolić ne samo da koristi zvanične državne posete za ličnu kampanju uoči izbora, nego i daje sebi za pravo da se u tim prilikama sastaje sa licima protiv kojih se vode sudski procesi pred pravosudnim organima Srbije i za kojima su raspisane poternice, čime se otvoreno ruga svim institucijama Republike Srbije, kao između ostalog i predsedničkoj kojoj je tokom svog mandata oduzeo svaki kredibilitet. Ovakvi slučajevi, uz konstantno ugrožavanje evropske budućnosti Srbije nedopustivim izjavama koje daje kao predsednik, dokaz su da se Nikolić i dalje nije odrekao politike koju je vodio devedesetih godina.

Zbog svega toga, LDP će insistirati da Srbija dobije predsednika koji se zalaže za što brže evropske integracije zemlje i unutrašnje reforme u zemlji, a ne za izolaciju i sukob sa Evropom, kao i lažno prijateljstvo sa Rusijom koje nam je po pravilu više odmagalo nego što nam je donosilo i zbog kojeg i dan danas plaćamo najskuplju cenu.