Održana edukacija za zvezdarske srednjoškolce o bezbednosti u saobraćaju

0
324

U Velikoj sali Gradski opština Zvezdara, odrano je predavanje o bezbednosti saobraćaja sa interaktivni radionicom u okviru projekta “Bezbedan motociklista.
Predavanju su prisustvovali učenici srednjih škola na Zvezdari – mladi uzrasta od 16 do 19 godina, a realizovao ga je CERIB, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za saobraćaj, Agencije za bezbednost saobraćaja i Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja.
Prisutne je u ime Gradske opštine Zvezdara pozdravio Zoran Vuletić, zamenik predsednika Opštine, a potom su profesori Saobraćajnog fakuklteta Beograd prof. dr Milan Vujanić i prof. dr Krsto Lipovac učenicima pričali o faktorima rizika, bezbednosti putnika na motociklu i važnosti upotrebe zaštitne opreme s naglaskom na važnost zaštitne kacige.
Učenici zvezdarskih škola su dobili važne informacije o načinu bezbedne vožnje motocikla (o odgovarajućoj brzini, upotrebi alkohola, stilu vožnje motocikla i dr.), A imali su priliku i da saznaju kako se priprema motocikl za vožnju, kako se koristi zaštitna oprema, kako se pravilno upotrebljava zaštitna kaciga i sl.).