Predsednički izbori u ovoj atmosferi obavezuju građanske demokratske snage na novi pristup i dogovor

Srbiji je, i bez krize koju danas izaziva vlast, već pucala kičma zbog unutrašnjih sukoba, komplikovanih odnosa u svetu, pretnje novog rata u Bosni i Hercegovini, nerešenog pitanja Kosova, stalnog sukoba sa Hrvatskom. Zbog toga predsednički izbori u ovoj atmosferi obavezuju građanske demokratske snage na novi pristup i ozbiljne razgovore o načinima zajedničkog delovanja.

0
229

Postojeći dogovori među opozicijom danas postaju bezvredni, jer je Srbija zakoračila u minsko polje, i svi moraju preuzeti istorijsku odgovornost u ovom trenutku i pokazati zrelost u svom političkom nastupu.

Srbiji je potrebno više Evrope a ne stalno čekanje da ovde dođe Rusija, potreban nam je trajan mir a ne neki novi besmisleni rat. Demokratija, građanske slobode i zaštita svakoga ko je ugrožen naspram nasilja, narušavanja bezbednosti i uvlačenja zemlje u trajni unutrašnji sukob.

Sada se više ne borimo samo za predsednika, već branimo šansu da Srbija makar u budućnosti bude normalna zemlja. Zbog toga se mora iskoristiti šansa da se normalizuju postojeći odnosi, smiri napeta politička atmosfera koja se već preliva u društvo i ponudi alternativa vlasti koja je postala generator krize u Srbiji.