Priče o državnom udaru tešku političku i ekonomsku situaciju čine još komplikovanijom

0
218

Slobodni mediji, atmosfera razumevanja i mira i politički život definisan demokratskim principima su jedini okvir kroz koji će Srbija moći da se menja nabolje. Ova vlada takav okvir neće ili ne ume da ostvari i zato bi za zemlju bilo bolje da što pre, kroz izbore, dođe do vlade koja će na probleme pred nama ponuditi drugačije i racionalnije odgovore.

Atmosfera linča, često pominjanje rata, izazivanje unutrašnjih i spoljnih sukoba, konstantno stvaranje neprijatelja, izrazi su slabosti i nespremnosti onih koji to čine da se uhvate u koštac sa stvarnošću oko sebe, zbog čega proizvode histeriju i tenziju iz kojih će sami možda izvući kratkotrajnu korist, ali će društvo bez daljnjeg imati samo trajnu štetu.

Nejasni interesi vlasnika tabloida i onih koji ih kontrolišu, isfabrikovanim aferama društvo čine dezorijentisanim, retki novinari koji pokušavaju da objektivno sagledaju političku stvarnost Srbije, bez ikakvih dokaza i racionalnih razloga opužuju se za najteža krivična dela, za rušenje ustavnog poretka i izdaju zemlje.

Priče o državnom udaru, stvaranju atmosfere paranoje, televizijski specijali koji nadilaze granice ljudske mašte i cela atmosfera vanrednog stanja tešku političku i ekonomsku situaciju u Srbiji čine još komplikovanijom, a moguća rešenja još daljim i nerealnijim.

U ovakvoj atmosferi, u danu u kojem nekom izgleda normalno da pored najviših državnih funkcionera stoje policajci sa fantomkama i pancirima, onako kako nisu stajali ni u ratnom ili vanrednom stanju, nisu ugrožene samo elementarne vrednosti normalnog demokratskog društva, već je potpuno zaboravljena i obesmišljena politika koja bi trebalo da rešava probleme u kojima se društvo guši.