Promocija knjige Ratke Marković Marjanović

0
252

Književni klub “mala ptica” priredio je u Biblioteci “Moma Dimić” veče na kome je svoju drugu knjigu poezije “Divlje ljubavne žedno” promovisala Ratka Marković Marjanović.

Književnik Miroslav Kostić čitao je belešku o piscu, dok je književnica Bogdanka Kostić čitala svoju recenziju napisanu za ovu knjigu. Stihove je govorila mlada pesnikinja Marijana Pilipović, a književnik Radomir Mićunović je na kraju dao svoj osvrt na ovu nesvakidašnju poeziju.

Knjiga pesama Ratke Marković Marjanović zaslužuje izuzetnu pažnju, jer pripada malobrojnim knjigama iste vrste koje pevaju na večitu temu, a u stanju su da čitaocima ponude orginalan sadržaj, majstorski upakovan u stihove, uz čitavu riznicu misli, ideja i emocija obojenih slikama i iskazanih bogatim jezikom . Autorka je pre nekoliko meseci objavila svoju prvu knjigu “Anđeoski belo”, koja je u junu imala svoju promociju u Književnom klubu “Mala ptica”, a njena treća knjiga je u pripremi.

Ratka Marković Marjanović gradi svoj put afirmisanog umetnika , a aplauzi publike koja je do poslednjeg mesta ispunila prostor Biblioteke bili su potvrda da je trag koji ova pesnikinja ostavlja ne samo zapažen , već i visoko vrednovan .