Rok fest na Zvezdari

0
240
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Šestoj Beogradskoj gimnaziji, ulica Milana Rakića 33, će u petak, 18.12 2015. godine, sa početkom u 20 sati, u okviru Zvezdarijade festivala kulture mladih, biti održan Rok fest na kome će omladinski muzički bendovi imati priliku da pokažu svoje muzičko umeće i osvoje vredne nagrade.

Žiri u sastavu Dušan Duda Bezuha, gitarista, producent i kompozitor, Zdenko Kolar, nekadašnji gitarista grupe „Idoli”, i Zlatko Bokun, gitarista grupe „Plutonia” će imati težak i lep zadatak da proglase najbolje rok bendove na Zvezdari.

Prijavili su se bendovi iz Šeste beogradske gimnazije, Farmaceutsko fizioterapeutske škole i Sedme beogradske gimnazije.

Manifestaciju će otvoriti zvezdarski amaterski hor, koji je tri meseca pripremala Duška Kisin, profesorka muzičke kulture. Hor je započeo sa radom u oktobru, kao nova programska aktivnost u okviru Zvezdarijade festivala kulture mladih, a njegovi članovi su učenici zvezdarskih srednjih škola i studenti.

Svoj muzički opus predstaviće i beogradski rok bend „Plutonia” i pokazati srednjoškolcima da muzika i učenje idu zajedno, jer je gitarista grupe naš poznati hirurg u Gradskoj bolnici na Zvezdari Zlatko Bokun, bivši učenik Šeste beogradske gimnazije.

Program će voditi Milica Majkić i Matea Milosavljević, mlade glumice koje su imale zapažene uloge u nagrađivanom filmu „Pored mene”, koji još uvek osvaja tinejdžere širom Srbije.

U toku večeri će biti dodeljene nagrade najboljim mladim autorima koji su učestvovali na konkursima u oblasti slikarstva, stripa, fotografije i plakata.

Najbolji bendovi će biti nagrađeni vrednim nagradama – za prvo mesto –vaučerom od 12.000,00 dinara, za drugo mesto – 10.000,00 dinara i treće mesto 8.000,00 dinara.