Rukometašice „Radničkog BG” na čelu Prve lige nakon jesenjeg dela prvenstva

0
294

Rukometašice ženskog Rukometnog kluba „Radnički BG” završili su prvi deo sezone kao jesenje prvakinje Prve lige i tako se približile plasmanu u najviši rang takmičenja za narednu takmičarsku godinu.
U toku 2015. zvezdarski ženski Rukometni klub „Radnički BG” ostvario je rezultate vredne pažnje: osvojivši drugo mesto u Drugoj ligi za žene u sezoni 2014/15 rukometašice Kluba su izborile ulazak u Prvu ligu za žene u sezoni 2015/16. koja je predvorje najvišeg ranga takmičenja-Superlige Srbije za žene.
U jesenjem delu prvenstva RK „Radnički BG” je igrao najbolji rukomet u Prvoj ligi osvojivši 1. mesto i titulu jesenjeg prvaka Prve lige za žene.
U 12 utakmica rukometašice RK „Radnički BG” ostvarile su 11 pobeda i pretrpele jedan poraz, imaju najbolju odbranu u ligi i druga je najefikasnija ekipa lige.
Prosek godina starosti ekipe je 18,3, pri čemu najstarija igračica ima 25 godina, a čak 5 devojčica od 14 godina su deo ekipe. U ekipi su pored ostalih i: juniorska reprezentativka Srbije Katarina Šuberić, kadetska reprezentativka Srbije Ivana Cvetinović, te pionirska reprezentativka Marina Isailović.