Tanjug izvrnuo značenje intervjua Čedomira Jovanovića

0
215

Najsramnije stranice srpskog novinarstva poslednje dve decenije, kroz podršku režimima i politici koji su uništavali Srbiju, ignorisanjem elementarnih pravila novinarske profesije, ispisala je novinska agencija Tanjug.

Današnji tekst u kojem je ova agencija izvrnula značenje intervjua Čedomira Jovanovića, način na koji su navodi iz teksta izvađeni iz konteksta i oprema teksta koja onom što je rečeno u intervjuu daje suprotno značenje, predstavljaju prepoznatljiv rukopis ove nelegalne i nepostojeće agencije.

Diskutovati sa Tanjugom nema smisla i danas nekom objašnjavati šta i zašto radi agencija čije postojanje je protivzakonito i već više od deceniju funkcioniše isključivo kroz služenje interesima onih od čije milosti zavisi onako kako danas zavisi od Vučićeve dobre volje.

Ono što jeste tema je zašto mediji koji pretenduju na ozbiljnost i objektivnost umesto originala prenose loše prepričavanje. Svako kom nije teško može da pročita lično intervju u originalu, da vidi šta u njemu piše o Vučićevoj Vladi i da pročita odgovor na svako drugo pitanje koje je novinar postavio. To nije previše ni za čitaoce koji imaju elementarno interesovanje za politiku, ne bi trebalo da bude teško ni novinarima koji pretenduju na ozbiljnost.