Vlast se obračunava sa opozicijom preko lažnih istraživanja

0
222

Dok se kroz medije provlače izmišljeni tekstovi o sukobima i navodnoj svađi unutar proevropske demokratske opozicije, istovremeno agencije za istraživanje javnog mnjenja lažu podižući rejting strankama vladajuće koalicije i spuštajući rejting strankama proevropske demokratske opozicije.

Intenzitet napada stranaka vladajuće koalicije na opoziciju, uz gotovo neverovatnu argumentaciju, govori da se SPS i SNS plaše slobodnog glasanja građana. Mi se borimo za Srbiju u kojoj će ljudi moći da rade svoj posao, pa tako i „Ipsos Strategic Marketing“, agencija koja 20 godina slobodno radi istraživanja javnog mnjenja, neće morati da prećutkuje 12,5% saveza LDP-SDS-LSV, kao što to čini od trenutka kad je uradila poslednje januarsko istraživanje.

Svedoci smo sve većeg utrkivanja u objavljivanju lažnih i modifikovanja relevantnih istraživanja, kako bi se opozicija u Srbiji svela na statističku gresku, a SNS i SPS predstavile kao praktično jedine stranke koje imaju bilo kakvu podršku u zemlji. Dok „Ipsos Strategic Marketing“ izričito zabranjuje objavljivanje prave istine o podršci koju imaju proevropske demokratske snage u Srbiji, istovremeno sa druge strane dotura tabloidima netačne falsifikovane verzije svojih istraživanja koja koriste isključivo SNS i SPS. Rezultate „Faktor plus“ agencije predstavljaju analitičari koji su postali izuzetno poznati učestvujući u objašnjavanju državnog udara, tako da tim analitičarima poručujemo da je najbolje da svoja zapažanja iznose u emisijama kao što je „Teška reč“ i sličnim „specijalnim“ emisijama.