Poslednjih meseci smo svedoci zajedničkih napora nacionalističkih krugova u Srbiji da političkim delovanjem pošalju jasnu poruku celom društvu, ali i državi, da su spremni da u svakom trenutku Srbiju ponovo uzmu za taoce svoje pogubne politike. Tabloidni novinari, advokati zločinačkog udruženja, dopisni članovi i zaštitnici haških bratstava, zemunskog i svih drugih klanova, opet su na istom zadatku i imaju samo jedan cilj – da Srbiju odvuku sa evropskog koloseka, jer samo tako oni mogu politički preživeti i uticati na društvo kao prethodne tri decenije.

Izbori u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori poslužili su kao tačka okupljanja svih članova zločinačkog udruženja, i pokazali njihovu želju da se svim vrstama uticaja naruši regionalna stabilnost i uspori proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji.
Kraj kampanje u Crnoj Gori, rezultati izbora i većinska podrška ideji da ta država ide u NATO i EU, bili su signal da iz tih krugova krene lavina uvreda i pretnji koji imaju isti rukopis i potpis. Naručeni tekstovi, izmišljeni događaji, pravni zastupnici osuđivanih članova kriminalnih grupa dobijaju prostor u medijima, ne zbog senzacionalizma, već samo iz razloga usporavanja Srbije i postavljanja prepreka njenoj modernizaciji. Ohrabreni su očigledno podrškom i signalima koje dobijaju iz Moskve, koja je Srbiju odabrala kao sredstvo u obračunu sa Evropom i jednim od svoji poslednjih uporišta, pošto poslednji pokušaj destabilizacije Crne Gore nije uspeo.
Jedinstvo u zločinu i bratstvo u krvi, koje ih sve drži na okupu i posle svih godina, nije samo obična politička platforma, ona je težnja da ideja moderne Srbije konačno nestane, kako bi oni zauvek opstali. Zbog toga smo i danas njihove mete i tema njihovih napada i plaćenih oglasa u medijima.
Pozivamo vlast u Srbiji da politika koja u svom fokusu ima proces promena u društvu, težnju za čvršćim vezama sa zapadnim svetom, koje će za rezultat imati naše članstvo u EU, proces regionalne stabilnosti i mira, poštovanje različitosti i povećanje sveukupnih sloboda, bude ubrzana i na taj način konačno porazimo politiku zločina, čije se žrtve još prebrojavaju.